Arbeidsvoorwaarde voor Werkgevers

De conclusies van ‘The Future of Work Report 2021’ kwamen niet als een verrassing. COVID-19 heeft de manier van werken voor altijd veranderd. En dat heeft een enorme impact op de relatie tussen werkzoekenden, werknemers en werkgevers. 

Dit rapport kwam tot stand door onderzoek onder 58.000 Europese werknemers. Het geeft gedetailleerd inzicht in de tevredenheid van Nederlandse werknemers met hun huidige arbeidsvoorwaarden:

  • 51% is goed op de hoogte van die voorwaarden
  • 36% vindt ze voldoende toegankelijk
  • 45% is tevreden met de voorwaarden

Op zich zijn het maar cijfers. Echter, als we de berichten in de media mogen geloven, dan lijkt het erop dat het steeds lastiger is om de juiste mensen te vinden en te behouden. En niet alleen in de horeca, techniek, logistiek, retail en de zorg.

Hey werkgever: wakker worden!

Het onderzoek legt bloot dat slechts 53% van de medewerkers bevlogen is (hier lees je waarom dat belangrijk is), 54% blij is met hun huidige werkgever en 14% vertrekt voor betere arbeidsvoorwaarden. Wat je eraan kunt doen?

Zorgen dat je - naast een leuk bedrijf met dito cultuur - aantrekkelijke en onderscheidende arbeidsvoorwaarden hebt. Juist nu alles weer langzaam opengaat is hét moment om de huidige arbeidsvoorwaarden te herzien en af te stemmen op de wensen van medewerkers. Want stel je voor dat je een bedrijf bent met 50 medewerkers en 7 daarvan vertrekken morgen naar een concurrent vanwege betere arbeidsvoorwaarden! Of je verdient je geld met detacheren of uitzenden en kunt niet aan mensen komen.

Het SkillsPaspoort als Arbeidsvoorwaarde!

Met MyTalentBoard - het enige SkillsPaspoort voor werkzoekenden, werknemers én werkgevers - geef je mensen een persoonlijke arbeidsvoorwaarde die ze hun hele loopbaan kunnen gebruiken. 

En voor jou als werkgever is MyTalentBoard minimaal zo interessant. Het levert je namelijk het volgende op:

  • Meer aantrekkingskracht van nieuwe medewerkers (ook studenten die écht iets kunnen, klik hier)
  • Nieuwe medewerkers zijn sneller productief 
  • Grotere bevlogenheid van medewerkers
  • Betere prestaties van medewerkers
  • Behoud van goede medewerkers

Wil je als werkgever écht het verschil maken met arbeidsvoorwaarden. Vanaf € 25,- eenmalig maak jij van jouw medewerker een blijvende ambassadeur! Een strategisch opleidingsplan kan hiervoor een goede versneller zijn, en hier bieden we je bij MyTalentBoard een gratis format voor!

Meer weten? Stuur ons jouw gegevens en we praten je bij!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!