Assessment MyTalentBoard
Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding

Een verkeerde aanname van een nieuwe medewerker brengt vaak verborgen maar zeer hoge kosten met zich mee. Veel organisaties hebben een blind vertrouwen op wat iemand vertelt in het interview of hoe die persoon zichzelf beschrijft op social media, in een CV en/of motivatiebrief. Ook investeren in opleiding en ontwikkeling zonder te weten of iemand daarvoor ontwikkelbaar is, leidt bij organisaties tot onnodig hoge kosten. 

Alle elementen zijn een deel van de puzzel, maar de sterkste voorspelling van later gedrag (in de brede zin van het woord, dus zowel taak-, intra- en interpersoonlijk gedrag) op de werkplek is nog altijd het uitvoeren van een assessment. 

Zo krijg je inzicht binnen 15 minuten!

Welke middelen zet je in? 

Een assessment stelt je in staat om functierelevant gedrag van iemand op diverse manieren te onderzoeken. Dit is een ideaal uitgangspunt om latere voorspellingen te doen over functioneren en ontwikkelen.

Een belangrijke voorwaarde is dat het assessment wetenschappelijk onderbouwd is. MyTalentBoard gebruikt onder andere de Big 5 als tool. Psychologen onderschrijven dat deze vijf persoonlijkheidsdimensies de beste manier zijn om iemand te beschrijven. Al onze testen geven inzicht in niveau (IQ). Persoonlijkheid, drijfveren en aanleg op competenties zien wij als belangrijkste factoren om iemands professionele profiel in kaart te kunnen brengen. Daarom maken wij gebruik van TMA, OTM, DISC en de TalentScan!

Waarom is telkens opnieuw testen onnodig?

Als je al jouw assessments die je zelf gemaakt hebt, naast elkaar legt zie je daar in 99,9% van de gevallen dezelfde uitkomsten. Wij hebben de afgelopen jaren bewezen dat het telkens opnieuw ondergaan van een assessment pure tijd- en geldverspilling is. MyTalentBoard gebruikt een assessment eenmalig als vertrekpunt voor het optimaal inzetten en blijven ontwikkelen van talent.

Onze klanten gebruiken een assessment niet alleen om de juiste kandidaat te vinden, maar ook als coachingtool. Daarnaast wordt de assessmentdata ingezet om training en opleiding dusdanig vorm te geven dat de investeringen daarin ook renderen. Gegarandeerd!

Als laatste kun je met de assessmentdata ook successieplanning vormgeven of teams samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan fusies, overnames of een noodzakelijke transformatie van de organisatie. Onze assessments geven met een vlootschouw inzicht in de gap tussen gewenste en aanwezige skills en drijfveren.

Van wie is de data?

Bij assessments kun je niet voorbijgaan aan de digitalisering. MyTalentBoard is daar een sprekend en succesvol voorbeeld van. Onze algoritmen genereren een automatisch rapport dat hypotheses genereert, maar het is belangrijk om die altijd aan te vullen met meerdere observaties. Daarom is de 360 graden feedbackomgeving in MyTalentBoard integraal onderdeel van het ontdekken, inzetten en ontwikkelen van medewerkers. Feedback geeft namelijk aan hoe anderen naar jouw talenten kijken.

Kies voor een talententest met duidelijke én simpele rapportages!

Omdat wij de medewerker de regie geven over zijn of haar persoonlijke ontwikkeling maken we de medewerker eigenaar van zijn of haar assessment data. Als je eenmaal eigenaar bent van een eigen MyTalentBoard omgeving, blijf je eigenaar. Een leven lang. Hiermee stimuleren wij gebruikers actief aan de slag te gaan én te blijven.  

Laat het ons weten als je meer informatie wilt!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!