Aanpak voor Bedrijven

Als je als organisatie oog hebt voor de talenten van je medewerkers, zullen je medewerkers zich meer betrokken en verantwoordelijk voelen. Medewerkers die tijdens het werk hun talenten inzetten, zijn energieker, positiever en creatiever. Ze voelen zich gewaardeerd, zelfverzekerder en zitten goed in hun vel.

Door te werken vanuit je talenten, ga je werken vanuit de eigenschappen, vaardigheden en interesses waar je van nature al goed in bent. Als je een opdracht uitvoert vanuit je talent kost dat minder moeite en haal je er meer voldoening uit.

Maar hoe krijg je zicht op je talenten? En hoe kun je je talenten het beste inzetten?

Een leven lang ontwikkelen is de norm!

Wil je als organisatie blijven meetellen, dan investeer je in de ontwikkeling van je medewerkers. Punt!

Met goed opgeleid personeel kun je als organisatie sneller en makkelijker op veranderingen inspelen. Zorg dus dat je medewerkers altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn. Zorg dat ze zowel persoonlijk als vaktechnisch blijven groeien.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt opleidingen en trainingen faciliteren, maar als medewerkers niet gemotiveerd zijn, schiet het niet op. Hoe kom je aan gemotiveerde medewerkers? Door ze hun talenten te laten ontwikkelen en de rol/functie te geven waarin ze het best tot hun recht komen. Daarmee til je niet alleen de medewerkers naar een hoger plan, maar óók je organisatie.

Top 5 drijfveren om te leren

Dit zijn de top 5 drijfveren van medewerkers die wel gemotiveerd zijn om te leren:

  1. ​Grotere kans op een baan die bij me past
  2. Ontdekken wat ik leuk vind
  3. De veranderingen in mijn vakgebied gaan snel en ik wil bijblijven
  4. Ik wil niet stil blijven staan, ik wil nieuwe dingen leren
  5. Ik wil meer verdieping in mijn leven en werk

Opvallend: vier van de vijf drijfveren hebben te maken met talentontwikkeling.

Wie blijft leren, ontwikkelt en ontplooit zichzelf en zal uiteindelijk zijn bestemming bereiken. En daarna de volgende bestemming. En daarna...

Wat is jouw bestemming? Wat wil je ontwikkelen? Wat wil je bereiken? Waar wil je staan over 2 of 5 of 10 jaar? Met MyTalentBoard kom je erachter.

Meer weten over onze aanpak?

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!