Talentmanagement software
Houd het Betaalbaar!

We horen steeds meer directies klagen over de enorm hoge prijzen die zij betalen voor software voor het vinden, boeien en binden van medewerkers. En dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Een mooi voorbeeld daarvan is SAP Succesfactors met 136 verschillende producten om talentmanagement in te richten.

Wat kun je er mee?

Onlangs mochten we een organisatie helpen bij hun zoektocht naar, zoals zij het noemen, een talentmanagement suite. HR gebruikt graag vaktaal. Zij waren op zoek naar één oplossing voor de volgende onderdelen:

 1. Recruitment (in- en extern kunnen vinden van mensen met de juiste talenten)
 2. Assessments (het in kaart brengen van persoonlijkheid, drijfveren, skills en talenten van medewerkers voor selectie en ontwikkeling)
 3. LMS (systeem om leeraanbod te plannen en monitoren en te koppelen met diverse aanbieders van off- en online leren)
 4. Leren en ontwikkelen (een omgeving waar mensen leeraanbod vinden dat past bij hun persoonlijke ontwikkeldoelstellingen en die van de organisatie)
 5. Skills-management (inzicht in de talenten van alle medewerkers en deze optimaal kunnen inzetten en verder ontwikkelen met een persoonlijk ontwikkelplan POP)
 6. Performance management (koppelen van prestaties aan talenten van medewerkers en hierop sturen door training en coaching)
 7. Strategische personeelsplanning (zorgen dat je de juiste mensen al klaar hebt staan als medewerkers gewenst of ongewenst de organisatie verlaten)
 8. Duurzame inzetbaarheid (bijdragen aan o.a. vitaliteit om medewerkers competent, gemotiveerd en gezond aan het werk te houden)
 9. Reporting m.b.t. talentmanagement software (duidelijke rapportages kunnen maken over alle voornoemde punten)
 10. Content Management Systeem (het platform kunnen inrichten naar eigen wensen en eisen)

Deze organisatie koos ervoor terug te vallen op de traditionele softwarehuizen Workday en SAP Succesfactors.

Wat kost dat?

We onderzochten, voor zover mogelijk in al haar complexiteit, wat een organisatie indicatief betaalt voor SAP Succesfactors. Onderstaand een overzicht van de kosten van 7 van de 136 oplossingen bij een contract van 3 jaar:

 • Leren € 21,- per medewerker per maand
 • Recruitment extern € 7.830,- 1-malig, intern € 2,46 per medewerker per maand 
 • Skills-management € 9.000,- euro per jaar 
 • Feedback module € 10.500,- per jaar voor maximaal 200 gebruikers
 • Toegang tot opleidingen € 12,- euro per maand per gebruiker tot 100 gebruikers
 • Medewerkers toegang geven via een app € 900,- per maand
 • LMS € 9.000,- per jaar tot 2500 medewerkers

Daar komt volgens het European Knowledge Center for Information Technology - die onafhankelijk onderzoek doet naar HRM software - nog eens 25% implementatiekosten over het totaal bij. Zij deden een diepgaander onderzoek naar de kostenstructuur van Workday met een voorbeeld:

Aantal medewerkers: 1.500
Jaarlijks abonnement: 1.500 * € 180,- per jaar = € 270.000,- per jaar
Kosten 1e jaar inclusief implementatie: € 270.000,- * 1.25 = € 337.500,- 

Conclusie: € 877.500,- voor het digitaliseren van talentmanagement voor 3 jaar!

En dan laten we buiten beschouwing:

 • Instructietrainingen voor HR, leidinggevenden en medewerkers om het systeem te kunnen gebruiken
 • Leeraanbod met een gemiddelde investering van € 25.000,- per jaar, alleen al voor e-learning

Dat kan anders!

Onze missie: zero talent waste! betekent dat wij het anders doen. Bij de ontwikkeling van MyTalentBoard hebben we negatieve gebruikerservaringen van software bij traditionele partijen geëlimineerd. Daarnaast hebben we de focus gelegd op (strategische) toegevoegde waarde, gebruiksgemak, relevantie, inclusiviteit én betaalbaarheid.

Dat heeft geleid tot een platform dat vele malen goedkoper is dan de gevestigde orde en daarmee een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding heeft (dat kun je lezen op Gartner.com). En is dus ook de reden dat Beter Bed, DHL, KIA, Hutten Catering, Hogeschool van Amsterdam, Summa College maar ook vele midden- en kleinbedrijven kiezen voor MyTalentBoard.

Wíl jij het ook anders?

Laat het ons weten als je meer informatie wilt!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!