Betekenis bevlogenheid voor bedrijven

Bevlogenheid voor betere bedrijfsprestaties

Bevlogen medewerkers vallen in positieve zin op bij collega’s en leidinggevenden, melden zich minder snel ziek, zijn meer bereid om collega’s te helpen, lopen minder snel tegen een burn-out aan en zijn – last but not least – productiever. Bevlogen medewerkers staan meer open voor nieuwe informatie waardoor ze meer initiatief tonen om te leren.

Ongeveer 20% van werkend Nederland is bevlogen. Waarschijnlijk kun je bevlogen medewerkers zo voor de geest halen. Los van de betekenis van bevlogenheid, is het relevant om na te gaan hoe bevlogenheid precies tot stand komt en welke mogelijkheden er zijn om bevlogenheid te beïnvloeden. MyTalentBoard vertelt je hier meer over!

Bevlogenheid - hoe komt het tot stand?

Uit onderzoek vanuit het JDR-model (Job Demands-Resources model van prof. Willem van Rheenen) blijkt dat zich bij medewerkers twee processen gelijktijdig afspelen. Allereerst is er een uitputtingsproces, waarbij hoge taakeisen, zogenaamde ‘job demands’ of stressoren uiteindelijk leiden tot burn-out en gezondheidsproblemen. Daarnaast is er sprake van een motivatieproces, waarbij de aanwezigheid van hulpbronnen op het werk, zogenaamde ‘job resources’ of energiebronnen, leiden tot bevlogenheid en een positieve werkhouding.

Er zijn verschillende soorten energiebronnen. Allereerst is er de intrinsieke motivatie. Doet iemand het werk wat hij leuk vindt? Daarnaast blijkt sociale steun belangrijk te zijn. Deze steun kan vanuit verschillende hoeken komen, door collega’s, de direct leidinggevende of de partner thuis. Tot slot zijn de mogelijkheid tot groei en ontwikkeling en de mate van autonomie in de functie belangrijke energiegevers. Krijgt iemand uitdagende klussen en feedback? Heeft iemand de regelruimte om zelf de eigen werktijd en taken in te delen? 

Totstandkoming bevlogenheid volgens het model

De kern van het model is dat het leveren van betere prestaties niet zit in het verminderen van stressbronnen, zoals werkdruk, maar vooral in het verhogen van de energiebronnen. Dit motiveert mensen, zodat ze het stapje extra zetten om (betere) prestaties te leveren. Een bijkomend effect is dat bevlogenheid ervoor zorgt dat stressreacties afnemen. Logisch, als je werk doet wat je leuk vindt, dan zul je hier ook minder tegen opzien als er eens iets meer van je gevraagd wordt. 

bevlogenheid betekenis

Betekenis bevlogenheid voor organisaties

Wat maakt bevlogenheid nu interessant voor organisaties? De sterkste troef van het onderzoek naar bevlogenheid is de focus op opbrengsten. Met het ontwikkelen van de bevlogenheid verbeteren de prestaties en valt er voor organisaties geld te verdienen. We leggen hieronder uit hoe organisaties bevlogenheid onder medewerkers kunnen stimuleren.

Bevlogenheid beïnvloeden kan via twee routes 

Bevlogenheid biedt dus een interessante bril om te kijken naar wat mensen brengt tot het leveren van prestaties. Maar is het dan ook te ontwikkelen? Of is het vooral een kwestie van de juiste mensen selecteren? Mensen die van nature extravert en emotioneel stabiel zijn, blijken gemakkelijker bevlogen te raken dan introverte en emotioneel instabiele mensen. Persoonskenmerken doen er dus toe. Met de Big5 geeft MyTalentBoard gedetailleerd inzicht in deze kenmerken.

De eerste route is zorgen voor een goede match. Een goede match tussen taken en intrinsieke motivatie verhoogt de bevlogenheid. Verder is de invloed aangetoond van persoonlijke hulpbronnen, denk aan een optimistische houding, weerbaarheid of zelfvertrouwen, op de bevlogenheid. Deze persoonlijke hulpbronnen zijn via coaching en training te ontwikkelen. MyTalentBoard geeft inzicht in de perfecte match en hoe persoonlijke hulpbronnen ontwikkeld kunnen worden.

  • Bevlogenheid onder medewerkers beïnvloeden via de eerste route? Onze experts leggen je vrijblijvend uit hoe je bevlogenheid onder werknemers kunt stimuleren via de trainingen op ons platform!

Bel 040 - 202 9361 of mail ons voor een afspraak!  

De tweede route is via het werk of de organisatie. Door het creëren van een omgeving waarin bevlogenheid wordt gestimuleerd. Zijn er bijvoorbeeld voldoende energiebronnen in de context van de persoon aanwezig? Is zijn of haar leidinggevende in staat hem of haar sociaal te steunen? Is er op de afdeling een sfeer van experimenteren en leren van fouten? Wordt de persoon uitgedaagd om talenten in te zetten en het maximale uit zichzelf te halen? MyTalentBoard geeft leidinggevenden inzicht hoe dat te doen. 

  • Wil je als leidinggevende aan de slag met het creëren van een werkomgeving vol energiebronnen, sociale steun en zo een werksfeer creëren die bevlogenheid stimuleert? Ook hier biedt MyTalentBoard een uitkomst. Neem contact met ons op en we vertellen je hoe!

Bel 040 - 202 9361 of mail ons voor een afspraak!  

 

We vertellen je graag meer over wat bevlogenheid voor jouw organisatie kan betekenen en hoe het te stimuleren is!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!