Hoe vind je de juiste coach?

Nederland telt ruim 60.000 coaches. Het beroep coach is niet beschermd, iedereen mag zich zo noemen. Van de vertrekkende bankmedewerker bij ABN AMRO, de goedbedoelende buurvrouw zonder opleiding of ervaring, tot professionals met relevante diploma’s en tevreden klanten. Dus hoe vind je de juiste coach?

Allereerst kun je kijken of de beoogde coach een keurmerk heeft. Dit garandeert dat zij/hij qua opleiding, bijscholing en ervaring voldoet aan de eisen van een beroepsvereniging. Dat vergroot de kans dat een coach werkt met effectieve modellen en methodes, en op de hoogte is van psychologische mechanismen die bij coachgesprekken een rol kunnen spelen.

Maar… het wemelt in coachland van de beroepsverenigingen die keurmerken afgeven! 

Tegelijkertijd is een coach zonder keurmerk niet per se slecht: er zijn er genoeg die wel aan de voorwaarden voor accreditatie voldoen, maar die daar niet in willen investeren. Waarom zouden ze, met een praktijk die al goed loopt?

Wij willen mensen en organisaties ondersteunen bij organisatieverandering, gedragsverandering en het maken van levenskeuzes. Coaching is een vorm van professionele begeleiding die hier goed bij aansluit. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. En wat mag je eigenlijk verwachten van een coach? 

MyTalentBoard faciliteert mensen en organisaties bij het vinden van de juiste coach. 

Bel 040 - 202 9361 of mail ons voor een afspraak!    Partner worden?