Het belang van een goede employee journey 

De employee journey is het traject dat kandidaten en medewerkers afleggen vanaf de eerste kennismaking met jouw organisatie tot het moment dat ze de organisatie verlaten. Die weg bepaalt hoe zij hun baan, of specifieke elementen ervan beleven. Door elk van deze stappen te optimaliseren zorg je ervoor dat je het juiste talent makkelijker vindt, boeit en bindt.

Een goede employee journey leidt dus tot een grotere betrokkenheid van je medewerkers! Meerdere onderzoeken laten zien dat iedere misstap in de employee journey de betrokkenheid verlaagt. En een lage betrokkenheid leidt tot extra kosten. Kosten door een mismatch, het vroegtijdig afhaken van sollicitanten en nieuwe medewerkers, een hoge verzuimfrequentie en ongewenst verloop.;

MyTalentBoard: het alles-in één platform voor een optimale employee journey!

Hoe ziet jouw kandidaat- en medewerkersreis eruit? Waar kun jij het proces verbeteren, kosten besparen en ambassadeurs maken van iedere medewerker? Met MyTalentBoard kan je als werkgever invloed uitoefenen op alle 6 de stappen van de employee journey, waarmee je de betrokkenheid van je medewerkers maximaliseert! Wij zien 6 belangrijke stappen in de employee journey:

Stap 1 - Het aantrekken van personeel door een sterk werkgeversmerk

De employee journey is het traject dat kandidaten en medewerkers afleggen vanaf de eerste kennismaking met jouw organisatie tot het moment dat ze de organisatie verlaten. Die weg bepaalt hoe zij hun baan, of specifieke elementen ervan beleven. Door elk van deze stappen te optimaliseren zorg je ervoor dat je het juiste talent makkelijker vindt, boeit en bindt. Met een sterk employer brand onderscheid je jezelf als werkgever op de arbeidsmarkt. Hiermee win je het juiste talent. Een eenvoudige manier om je aantrekkingskracht te vergroten is de betrokkenheid van je medewerkers te boosten. Betrokken medewerkers praten positief over hun baan en over jou als werkgever. Zij zijn ambassadeur van jouw werkgeversmerk waardoor ze een sterke positie hebben om jou aan te bevelen. Daarom begint de kandidaat-medewerkersreis bij je eigen personeel. Hoe groter de betrokkenheid van je medewerkers, hoe groter de kans dat zij jou helpen om goede kandidaten aan te trekken!

Stap 2 - Een optimaal recruitmentproces

Het doel van recruitment is het binnenhalen van talent, talent dat blijft! Het belangrijk om in alle stappen van je recruitmentproces goed stil te staan bij de effecten op korte & lange termijn. Het is fijn als nieuwe medewerkers vlot instromen in de organisatie. Met MyTalentBoard heb je direct inzicht in de talenten en competenties van je personeel. Doordat je dit inzichtelijk hebt, kan je veel beter je interne talentenpool aanspreken en intern recruiten!

Voorbeeld: Samen Slim Aantrekken in Zorg & Welzijn!

Stap 3 - Onboarden voor een warm en persoonlijk welkom

Een goed onboarding traject is ideaal om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven en een omgeving te creëren waarin ze zich veilig en thuis voelen. Onboarden helpt nieuwe medewerkers om snel onderdeel van het team en de bedrijfscultuur te worden. Afhankelijk van de doelstellingen en het type medewerker binnen de organisatie, heeft MyTalentBoard passende middelen om een goed onboardingtraject in te richten.

Stap 4 - Leren en ontwikkelen

Betrokken medewerkers zoeken en vragen naar mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen. Leren leidt tot groei en medewerkers die groeien maken het verschil in organisaties. Het gesprek over persoonlijke en professionele ontwikkeling begint al bij de werving en onboarding. MyTalentBoard zorgt voor een optimaal ingericht Learning Management Systeem (LMS) voor jouw organisatie. Zodat je medewerkers én de organisatie zichzelf blijven ontwikkelen. Via uitgebreide rapportages krijg je inzicht in competentie niveaus en ontwikkeling op teamniveau & individueel niveau.

Stap 5 - Personeel behouden

Het terugdringen van (ongewenst) personeelsverloop is een groot aandachtspunt van veel organisaties. Een goede gesprekscyclus is een grote succesfactor voor het binden en boeien van medewerkers. En ook één van de meest arbeidsintensieve processen voor HR en leidinggevenden. Kan dat efficiënter? MyTalentBoard biedt oplossingen die medewerkers en leidinggevenden helpen die aandacht en waardering actueel te houden. Hierdoor wordt strategische personeelsplanning en daarmee interne mobiliteit een kwestie van de welbekende “druk op de knop”.

Stap 6 - Off-boarding voor een onvergetelijk afscheid ersoneel

Het komt steeds minder vaak voor dat personeel hun hele carrière bij dezelfde werkgever blijft. Geef vertrekkende medewerkers een onvergetelijk afscheid met een off-boarding programma. Een goede offboarding zorgt ervoor dat je de verbeterpunten van de medewerkersreis onderzoekt. Waar heb je het als organisatie laten liggen in stap 1 tot en met 5? En wat doe je daar vervolgens mee vanaf stap 1? Door een gestructureerd off-boarding programma op te zetten, behoud je kennis, verzamel je feedback en onderhoud je goede relaties met oud-medewerkers.

We kunnen de employee journey op verschillende manieren vlotter laten verlopen. Binnen MyTalentBoard via additionele tools of tools die je al hebt. Wat het beste bij jouw organisatie past? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Wil je een snelle verbeterslag maken? Of heb je verregaande ambities op het gebied van digitalisering?

Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!