Moeite Goed Personeel te Vinden

Bedrijven weten dat de arbeidsmarkt er de komende jaren radicaal anders uit gaat zien. We gaan naar de grootste krapte toe die we in Nederland ooit hebben gezien. Babyboomers gaan in grote getallen uitstromen en grote tekorten gaan we in de hele markt zien, vooral in techniek, ICT, zorg en onderwijs.

De verwachting is (CBS) dat in Nederland de komende 5 jaar 1.9 miljoen medewerkers uitstromen (de vergrijzing) terwijl er maar 1.4 miljoen voor terugkomen (studenten/scholieren). Dit betekent dat er een groot tekort komt. Bovendien zien we, mede door een mismatch tussen onderwijs en bedrijfsleven, dat de vraag naar skills anders is dan het aanbod. 

De komende jaren zal daarom in het teken staan van bijscholing en omscholing. Bij de werving van talent wordt steeds meer gekeken naar competenties in plaats van iemands achtergrond.

Hoe vind je de mensen met die talenten? In MyTalentBoard ga je eerst op zoek naar intern talent. Daarna kun je ‘extern’ talent werven binnen MyTalentBoard. Dit zijn consumenten die MyTalentBoard gebruiken en momenteel geen baan hebben. Als laatste ga je pas echt naar buiten kijken. Met MyTalentBoard creëer je een eigen Talent Marketplace.

ATS alleen volstaat niet meer

Wie is je doelgroep, zijn het actief of latent werkzoekenden? Ga je targeten op jobboards, social media en/of Google? Online recruitment marketing speelt daarin een belangrijke rol. Dat gaat over het definiëren van de juiste doelgroep en de candidate journey. Daarbij is de inzet van ATS ontoereikend.

Het uiteindelijke doel: de juiste conversie voor jouw wervingsvraagstuk. Door inzicht te hebben in alle relevante data weten we precies waar ze vandaan komen, wat ze kosten en hoe ze bewegen. Zo kunnen we marketing blijven sturen en optimaliseren.

Naast een goed converterende website zorgen wij ervoor dat jouw website voorzien is van alle technische specs, zoals koppelingen met traffic bronnen, ATS systemen, analytics platformen, assessment- en recruitment tools. Met MyTalentBoard wordt talent acquisition en talent development onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waardoor je niet alleen mensen vindt maar direct aan je verbindt.

Wil je weten hoe wij omgaan met arbeidsmarktkrapte?

Stuur ons jouw gegevens en wij nemen direct contact met je op! 

 

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!