06 juni 2021 SkillsPaspoort voor het Onderwijs

Hogeschool van Amsterdam

Studenten geven aan tijdens hun studie onvoldoende praktische inzichten te krijgen in een toekomstige werkomgeving. Als gevolg hiervan zijn studenten onvoorbereid op sollicitaties, sollicitatiegesprekken en het begin van hun eerste baan. Om hier verandering in te brengen, moeten we studenten middelen geven om tijdens én direct na het onderwijs te kunnen floreren. 

Personal Branding. Meer vertrouwen in eigen kunnen!

Met MyTalentBoard krijgen studenten meer vertrouwen in hun capaciteiten en worden ze beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Als een student zijn zelfvertrouwen verhoogt, wordt het leren van nieuwe vaardigheden en het ontwikkelen van huidige vaardigheden gemakkelijker.

MyTalentBoard geeft hen een voorproefje van wat ze in meer dan 600 banen kunnen verwachten, hoe hun skills daarop aansluiten en hoe ze daarvoor nieuwe en bestaande skills kunnen ontwikkelen. De Hogeschool van Amsterdam moedigt dit initiatief aan. Met hen ontwikkelden we  een Bootcamp die op een actieve en leerzame manier nog meer inzicht geeft in aanwezige (21st century) skills en het toekomstig potentieel. Een impressie zie je hieronder.

NOOT: voor het vak Personal Branding van de studierichting CE staat MyTalentBoard op de boekenlijst.

Wil je meer weten? Klik hier en wij praten je bij!