Hoe kan ik de talenten binnen mijn organisatie ontwikkelen? En wat levert het op?

De meeste organisaties kijken bij het ontwikkelen van hun personeel vooral naar het rendement voor de organisatie. Wat levert het op qua productiviteit, qua flexibiliteit, qua efficiency? Dat is terecht. Maar het is ook eenzijdig. Want wat levert een training of opleiding de medewerker op?

What's in it for me?

Als medewerkers het idee hebben dat ze uitsluitend voor de baas moeten leren, zullen ze niet zo gemotiveerd zijn. Ze zijn zeker bereid om in hun ontwikkeling te investeren, maar dan moeten ze er zelf ook wat aan hebben. En geef ze eens ongelijk. Sterker nog: als medewerkers het gevoel hebben dat ze zelf echt iets aan een opleiding of training hebben, zullen ze zich met meer overgave inzetten voor het bedrijf.

Win-win-win-situatie

Een win-win-win-situatie dus. De medewerker brengt niet alleen de opgedane kannis in de praktijk, maar doet dat ook nog eens vol energie en bevlogenheid, met alle positieve gevolgen van dien. Denk aan teamgevoel, klantenbinding, efficiëncy.

  • Medewerkers willen waardering voor hun werk
  • Medewerkers willen werk doen dat aansluit bij hun talenten
  • Medewerkers willen meer werkgeluk
  • Medewerkers willen zich ontplooiien
  • Medewerkers willen hun garantie op werk verhogen

MyTalentBoard-leerplein

MyTalentBoard brengt de belangen van organisaties en medewerkers samen. Op het MyTalentBoard-leerplein bevindt zich een scala aan leermiddelen, bovendien kun je ook zelf leermiddelen toevoegen. Denk aan e-learnings, leerpaden, boeken, webinars en meer. Zo kunnen organisaties, teams en medewerkers hun afzonderlijke en gezamenlijke ontwikkelbehoeften eenvoudig op elkaar afstemmen.

Wil je weten wat MyTalentBoard voor jouw organisatie kan betekenen?

Vraag hier een demo aan!  of  Probeer het zelf!