MyTalentBoard: het alles-in-één platform voor een optimale employee journey!


De manier waarop je de employee journey, ook wel de kandidaat-medewerkersreis, organiseert bepaalt én beïnvloed de betrokkenheid van je medewerkers. Met MyTalentBoard kan je als werkgever invloed uitoefenen op alle 6 de stappen van deze reis, waarmee je de betrokkenheid van je medewerkers maximaliseert!

 

 

Stap 1: Vergroot je aantrekkingskracht

Een eerste indruk maak je maar één keer. Dat geldt niet alleen voor werknemers, zeker ook voor werkgevers. Het feit dat je te weinig sollicitanten krijgt op een vacature kan iets te maken hebben met hoe jouw eerste indruk is bij kandidaten. Een eenvoudige manier om je aantrekkingskracht te vergroten is de betrokkenheid van je medewerkers te boosten. Betrokken medewerkers praten positief over hun baan en over jou als werkgever. Zij zijn ambassadeur van jouw werkgeversmerk waardoor ze een sterke positie hebben om jou aan te bevelen. Daarom begint de kandidaat-medewerkersreis bij je eigen personeel. Hoe groter de betrokkenheid van je medewerkers, hoe groter de kans dat zij jou helpen om goede kandidaten aan te dragen!

 

Stap 2: Toptalent binnenhalen

Het doel van recruitment is het binnenhalen van talent. Talent dat blijft! De manier waarop de recruiter of opdrachtgever omgaat met kandidaten maakt een blijvende indruk. Ook bij afgewezen sollicitanten. Daarom is het belangrijk om in alle stappen van je recruitmentproces goed stil te staan bij de effecten op korte én lange termijn. We hebben een aantal aandachtspunten onder elkaar gezet, waar je aan moet denken bij het inrichten van je recruitmentproces. 

Onze aanbevelingen voor je recruitmentproces voor jou op een rijtje:

 1. Ben zeer kritisch op het functie- en wervingsprofiel (80% van de gevraagde profielen klopt niet)
 2. Gebruik diverse wervingskanalen
 3. Benut als eerste je interne talentenpool
 4. Vergeet niet te sourcen
 5. Zet referral programma's op
 6. (Ontwikkel)potentieel gaat boven kennis

Met MyTalentBoard heb je direct inzicht in de talenten en competenties van je personeel. Doordat je dit inzichtelijk hebt, kan je veel beter je interne talentenpool aanspreken en 'intern recruiten'. Dat bespaart je in ieder geval een hoop kosten en verkleint de kans op een eventuele mismatch.

 

 

Stap 3: Een vliegende start met de juiste onboarding


Iedere nieuwe medewerker begint vol enthousiasme aan een nieuwe baan. Een goed onboarding traject is ideaal om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven en een omgeving te creëren waarin ze zich veilig en thuis voelen. Onboarden helpt nieuwe medewerkers om snel onderdeel van het team en de bedrijfscultuur te worden.

Het is niet alleen maar leuk en fijn voor je nieuwe medewerker. Doe je het niet, dan loopt je als werkgever stevige risico's. Zo kunnen de potentiële kosten van een 'bad hire' in potentie oplopen tot wel €60.000,- ! Onderzoek laat zien dat in de huidige arbeidsmarkt zelfs meer dan 50% van de aangenomen kandidaten binnen een half jaar vertrekt, als onboarding niet goed is geregeld. Afhankelijk van de doelstellingen en het type medewerker binnen de organisatie, heeft MyTalentBoard passende middelen om een goed onboardingtraject in te richten.

 

 

Stap 4: Wat je aandacht geeft groeit

 

Betrokken medewerkers zoeken en vragen naar mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen. Leren leidt tot groei en medewerkers die groeien maken het verschil in organisaties. Het gesprek over persoonlijke en professionele ontwikkeling begint al bij de werving en onboarding.

We geven je 6 tips voor persoonlijke en professionele ontwikkeling:

 1. Deel de visie, missie en strategie van de organisatie
 2. Breng de ambitie van de medewerker al bij de start in kaart
 3. Spreek verwachtingen uit omtrent gewenst resultaat
 4. Geef inzicht in ontwikkelpotentieel en groeimogelijkheden
 5. Stippel samen een duidelijk pad uit
 6. Wijs een buddy aan voor hulp en vragen

MyTalentBoard maakt de interactie nodig tussen medewerker en leidinggevenden over performance en ontwikkeling. Leidinggevenden krijgen tools en vaardigheden om het gesprek te voeren en ontwikkeling en performance te monitoren. In minder tijd!Direct starten?
Wil je direct aan de slag met het vormgeven van persoonlijke en professionele ontwikkeling? Dan hebben we een gratis format voor een sterk persoonlijk ontwikkelingsplan voor je. De download vind je onder de knop!
 

Download nu jouw POP


 

Stap 5: Houd de achterdeur zoveel mogelijk dicht

 

Het terugdringen van (ongewenst) verloop is een groot aandachtspunt van veel organisaties. Deze fase wordt vaak onderschat terwijl het tegelijkertijd de grootste kostenbesparing kan realiseren! Bij medewerkers die al een tijdje werkzaam zijn bij je organisatie, kan het gevoel ontstaan dat ze minder aandacht en waardering krijgen. We zien vaak dat de focus vooral is gericht op (het binnenhalen van) nieuw personeel. Het gevolg is dat ervaren medewerkers weggaan en organisaties weer bij stap 1 in de reis kunnen beginnen.

 

MyTalentBoard biedt oplossingen die medewerkers en leidinggevenden helpen die aandacht en waardering actueel te houden. Hierdoor wordt strategische personeelsplanning en daarmee interne mobiliteit een kwestie van de welbekende 'druk op de knop'.

 

 

Stap 6: Ambassadeur voor het leven

 

Het komt steeds minder vaak voor dat personeel hun hele carriere bij dezelfde werkgever blijft. Een reden kan zijn dat iemand niet de gewenste stap kan maken binnen de organisatie en daarmee zijn of haar ambitie kan realiseren. Of dat de CAO een volgende stap in salaris belemmert. Dat personeel vertrekt daar kan je eenmaal niet omheen. Wat je als werkgever wel kan (en moet!) doen, is zorgen voor een goede offboarding. 

Een goede offboarding zorgt ervoor dat je de verbeterpunten van de medewerkersreis onderzoekt. Waar heb je het als organisatie laten liggen in stap 1 tot en met 5? En wat doe je daar vervolgens mee vanaf stap 1? Op een goede manier afscheid nemen vergroot je binding met je voormalig medewerkers. Het worden alumni's die je hebt geholpen bij het realiseren van hun ambitie en die je daarvoor dankbaar zijn en blijven.

Met MyTalentBoard, hét kompas om de kandidaat-medewerkersreis te begeleiden, heb jij daar aan bijgedragen!


 

Nieuwsgierig geworden?
We bieden je de mogelijkheid om vandaag nog te starten met een proefaccount van MyTalentBoard. Gratis en vrijblijvend!
 

Start met een gratis proefaccount!

 


Nog even sparren?
 

Hoe ziet jouw kandidaat- en medewerkersreis eruit? Waar kun jij het proces verbeteren, kosten besparen en ambassadeurs maken van iedere medewerker? Wij kunnen je helpen. Vul nu onderstaand contactformulier in en wij geven je inzicht in jouw verbeterpunten.

 

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!