MKB: dé motor van de maatschappij!

133 vacatures op 100 werkzoekenden! Dat zijn de hedendaagse feiten van de arbeidsmarkt. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende capaciteit is op de werkvloer? Wat doe jij om medewerkers te binden en te boeien? Zonder meteen meer salaris te geven. Hoe aantrekkelijk ben jij als MKB-bedrijf?

In het MKB zien we dat kennis en kunde om medewerkers te binden en te boeien vaak ontbreekt. De mogelijkheid om door te groeien en je als medewerker persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen maakt werkgevers aantrekkelijk. 

Ontwikkelen van en aandacht besteden aan het talent van iedere medewerker staat door de dagelijkse business niet altijd op de agenda. Terwijl MKB-bedrijven wel heel graag willen. Dat blijkt uit de MKB-bedrijven die de stap naar MyTalentBoard al hebben gezet. Zij hebben inzicht in het (onbenut) potentieel van iedere medewerker, dragen bij aan persoonlijke en professionele ontwikkeling en dat helpt hen bij het binnenhouden van goede medewerkers.

Er zijn voldoende opleidingsbudgetten maar deze worden, door gebrek aan tijd en kennis, amper gebruikt. De oorzaken zijn logisch:

 • Het ontbreekt aan tijd en kennis bij MKB-bedrijven om medewerkers te helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. 
 • De medewerker heeft onvoldoende inzicht in zijn of haar mogelijke carrièrepaden binnen het bedrijf, de branche of het MKB en welke ontwikkelpaden daarbij horen.
 • Medewerkers ontbreekt het aan inzicht in (verborgen) talenten en drijfveren en daarmee in hun (onbenut) potentieel. Daarmee weten ze niet welke competenties ze het best kunnen ontwikkelen. 
 • Toegang tot online platforms met honderden opleidingen is niet effectief. Er wordt amper gebruik van gemaakt (5 tot 10%) omdat het aanbod te groot is en niet is afgestemd op de individuele medewerker. Medewerkers zien door de bomen het bos niet meer.

MyTalentBoard: competent worden én blijven! 

MyTalentBoard is een digitaal instrument dat MKB-bedrijven helpt bij de ontwikkeling van hun medewerkers. De expertise op dit vlak ontbreekt bij de meeste MKB-bedrijven. MyTalentBoard geeft werkgevers en werknemers zelf de regie om competent te worden én te blijven. MyTalentBoard wordt ingezet door een diversiteit aan MKB-bedrijven. Onder andere in werving & selectie, uitzenders & detacheerders, marketingbedrijven, IT-bedrijven en de bouw (zoals TGM, klik hier!) en de automotive (zie filmpje).

MyTalentBoard helpt werkgevers en medewerkers:

 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling op een positieve manier te stimuleren door zelf de regie te geven.
 • Een persoonlijk ontwikkelplan te maken, dat op eenvoudige wijze uit te voeren en de voortgang te kunnen volgen. 
 • Relevante opleidingen en trainingen te vinden die passen bij de medewerker en hem of haar ook daadwerkelijk verder helpen. 
 • Talenten d.m.v. motivatie, ontwikkeling en loopbaanstappen te behouden voor de organisatie.
 • Te investeren in de juiste opleidingen die bijdragen aan het succes van het bedrijf en rendabel zijn (ROI). 
 • Een proces op te zetten waardoor tijdswinst ontstaat en de administratieve lasten zo laag mogelijk blijven.
 • Het imago van het bedrijf te vergroten waardoor je als MKB-bedrijf net zo aantrekkelijk bent als de ‘grote concurrent’.

Sommige MKB-bedrijven hebben al initiatieven genomen met een leerplatform of andere digitale leervormen. Wij hebben koppelingen met onder andere GoodHabitz en SkillsTown. Bij onze klanten heeft dit geleid tot een maximaal gebruik van deze platforms en daarmee grotere leeropbrengsten.

Meer weten? Of wil je contact met één van onze klanten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!