MKB: dé motor van de maatschappij!

146 vacatures op 100 werkzoekenden! Dat zijn de hedendaagse feiten van de arbeidsmarkt. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende capaciteit is op de werkvloer? Wat doe jij om medewerkers te vinden, te binden en te boeien? Zonder meteen meer salaris te geven. Hoe aantrekkelijk ben jij als MKB-bedrijf? Hoe ziet jouw employee journey eruit?

In het MKB zien we dat kennis en kunde omtrent de employee journey vaak ontbreekt. Employer branding, effectieve recruitment, goede on-boarding, ontwikkeling en behoud staat door de dagelijkse business niet altijd op de agenda. Terwijl MKB-bedrijven wel heel graag willen. Dat blijkt uit de MKB-bedrijven die de stap naar MyTalentBoard al hebben gezet zoals onderstaande voorbeelden. 

MyTalentBoard: competent worden én blijven! 

Een belangrijk element in de employee journey is persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers. MyTalentBoard wordt als oplossing ingezet door een diversiteit aan MKB-bedrijven. Onder andere in werving & selectie, uitzenders & detacheerders, marketingbedrijven, IT-bedrijven en de bouw (zoals TGM, klik hier!) en de automotive (zie filmpje).

MyTalentBoard helpt werkgevers en medewerkers:

  • Persoonlijke en professionele ontwikkeling op een positieve manier te stimuleren door zelf de regie te geven.
  • Een persoonlijk ontwikkelplan te maken, dat op eenvoudige wijze uit te voeren en de voortgang te kunnen volgen. 
  • Relevante opleidingen en trainingen te vinden die passen bij de medewerker en hem of haar ook daadwerkelijk verder helpen. 
  • Talenten d.m.v. motivatie, ontwikkeling en loopbaanstappen te behouden voor de organisatie.
  • Te investeren in de juiste opleidingen die bijdragen aan het succes van het bedrijf en rendabel zijn (ROI). 
  • Een proces op te zetten waardoor tijdswinst ontstaat en de administratieve lasten zo laag mogelijk blijven.
  • Het imago van het bedrijf te vergroten waardoor je als MKB-bedrijf net zo aantrekkelijk bent als de ‘grote concurrent’.

Sommige MKB-bedrijven hebben al initiatieven genomen met een leerplatform of andere digitale leervormen. Wij hebben koppelingen met onder andere GoodHabitz en SkillsTown. Bij onze klanten heeft dit geleid tot een maximaal gebruik van deze platforms, eenduidige en simpele rapportages en daarmee grotere leeropbrengsten.

Meer weten? Of wil je contact met één van onze klanten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!