Onboardings programma voor nieuwe medewerkers

In tijden waarin de arbeidsmarkt krap is en het personeelsverloop bij veel bedrijven hoog ligt, wil je als werkgever vanaf moment één nieuwe medewerkers boeien en binden. Dat kan door middel van on-boarden via een uitgedacht onboarding programma.

Wat is onboarding?

De onboarding van een nieuwe collega richt zich vooral op het inwerken, het installeren op de nieuwe werkplek en het leren kennen van alle collega’s, systemen en locaties. Het inwerktraject kan zowel online als offline worden ingericht.

Onboardings programma met MyTalentBoard

Vraag je je af hoe je als werkgever een onboardingsprogramma (deels) kunt realiseren? Dit kan onder andere door instructievideo’s, informatiepakketten of complete trainingen te uploaden in MyTalentBoard. Als werkgever kun je eenvoudig monitoren hoever een medewerker is met zijn of haar inwerkprogramma. En begeleiden als het echt nodig is.

Ontdekken hoe je iemand het best kunt onboarden? Dankzij de vragenlijst in MyTalentBoard zie je als werkgever direct wat de beste manier is om de nieuwe medewerker in te werken. Daarnaast kan de medewerker meteen aan de slag met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Zo laat je meteen zien dat je een soepel onboarding programma in huis hebt dat is afgestemd op de leerstijl van de nieuwe medewerker. En dat persoonlijke ontwikkeling in de organisatie hoog in het vaandel staat.

Doordat de onboarding door de inzet van een platform deels online plaats kan vinden, zijn nieuwe medewerkers niet afhankelijk van de tijd die anderen moeten vrijmaken om hen te onboarden. Uiteraard kan dit ook gecombineerd worden met face-to-face uitleg of bijeenkomsten. Zo wordt de onboarding zowel offline als online ondersteund (Blended Learning).

programma onboarding voorbeeld

Een stapje terug: wat is pre-boarden?

Pre-boarden omvat de tijd tussen het tekenen van het contract en de eerste werkdag. Afhankelijk van de opzegtermijn of de startdatum van de nieuwe medewerker, kan dit soms weken of maanden duren. Doel van pre-boarden is om de medewerker zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen, productief te krijgen en te binden. Pre-boarden kan op vele manieren. Een nieuwe medewerker kan alvast een keer komen lunchen met de afdeling. Medewerkers kunnen zich in MyTalentBoard daarnaast alvast oriënteren op de nieuwe werkplek met een digitale rondleiding door het bedrijf.

betekenis preboarden

Zorg voor een warm welkom met MyTalentBoard

Bij MyTalentBoard bieden we je de mogelijkheid om dit programma digitaal in te richten, zodat pre- en onboardings materiaal hergebruikt kan worden en alle nieuwe medewerkers op eenzelfde, warme manier worden onthaald. Zorg voor binding vanaf moment 1, dankzij MyTalentBoard!

Vraag hieronder een gratis demo aan om te ontdekken hoe onboarden via MyTalentBoard in zijn werk gaat.

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!