Danny Buelens
Internationaal Trainer-Consultant

Eind 2018 wordt Danny geattendeerd op MyTalentBoard door een bevriende trainer. Wij vroegen aan Danny wat hem bewogen heeft te kiezen voor een partnership.

Waarom MyTalentBoard?

'Mijn klanten willen graag inzicht in het rendement van een ontwikkeltraject. Zij willen dat medewerkers écht in beweging komen en het management ontzorgen door meer inzicht te geven in de performance en potentieel van hun teamleden. Daarnaast willen ze zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ik heb gezocht naar een organisatie waar mijn vrijheid en autonomie als ondernemer geborgd is. Een organisatie waarin ik niet alleen mezelf maar ook mijn klanten kan blijven ontwikkelen. Ik heb een partnership gevonden waarin ik niet gebonden ben aan franchise- of andere vergoedingen. Samenwerken op een plezierige manier gericht op innovatie binnen het domein opleiden en ontwikkelen. Dát heb ik gevonden bij MyTalentBoard.'

Hoe ben je in dit vak verzeild geraakt?

'Na mijn carrière in sales- en algemeen management wilde ik mijn kennis en ervaring graag delen als trainer/coach. In mijn laatste rol als directeur sprak ik trainingsbureaus die vaardigheidsmodules wilde verkopen zonder eerst het vertrekpunt te bepalen. Trainingen waren daardoor one-size-fits-all. Daarnaast kon geen enkele leverancier mij aantonen wat het rendement was van hun ontwikkeltrajecten.

Tegelijkertijd zag ik de wereld zo snel veranderen en organisaties worstelen daarin mee te gaan. Accountancy en advocatuur, sectoren waar ik veel mee te maken had, waren daar de mooiste voorbeelden van. Traditionele sectoren die beperkt werden in wendbaarheid door hun hoger management. Puur vanuit de angst om risico's te nemen in een voor hen ogenschijnlijk stabiele omgeving. Niet voor niets dat deze sectoren nog steeds moeite hebben in een disruptieve wereld.

In de markt van opleiding en ontwikkeling zag ik dezelfde traditionele houding. Weinig aandacht voor innovatie en niet gericht op het plezier van de deelnemer.  Teveel focus op uur- en dagdeelvergoeding. Ik heb gekozen voor een partnership met MyTalentBoard omdat ik denk dat leren niet het exclusieve domein blijft van trainers en coaches. Met het TalentBoard help ik organisaties om leren anders te organiseren. Bovendien draag ik hiermee bij aan het relevant blijven van mensen en organisaties.'

Terug naar partnership? Klik hier.