Persoonlijk Ontwikkelingsplan BOOST

Het uitwerken van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) is een mooie, eerste stap voor iedereen die aan zelfontwikkeling wil doen. In een POP geef je aan wat je wilt bereiken op je werk of tijdens je studie, en hoe je dat gaat doen. Op basis hiervan kun je met je werkgever of docent in gesprek gaan over welke stappen vereist zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo weet iedereen precies welke richting je op wilt en kun je hierbij steun krijgen.

BOOST: in 5 stappen een POP

Om gestructureerd aan de slag te kunnen met jouw persoonlijke ontwikkeling is een goed onderbouwd format voor een persoonlijk ontwikkelingsplan belangrijk.

MyTalentBoard heeft een persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld ontwikkeld.
Met dit format maak je in 5 stappen jouw persoonlijk ontwikkelingsplan.
Download het format hieronder GRATIS!

Download nu jouw POP

TIP: dit format is ook ideaal voor werkgevers of docenten die hun medewerkers of leerlingen graag voorzien van een persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld waarmee ze hun ontwikkelgesprek kunnen voorbereiden en een goed gesprek kunnen voeren. Download en deel ons formulier dus vooral ook binnen jouw team!

Voor wie is dit persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld geschikt?

Het persoonlijk ontwikkelingsplan formulier is geschikt voor werknemers die zich in hun huidige werk willen ontwikkelen, of willen bepalen wat de volgende stap in hun loopbaan is. Ook is het format uitermate geschikt voor studenten die tijdens hun studie willen bepalen welke stage of studierichting geschikt is, of die bijna afgestudeerd zijn en zich afvragen wat voor soort baan bij ze past. Ook biedt het format werkzoekenden en werkgevers een mogelijkheid om zichzelf of hun medewerkers op gestructureerde wijze aan de slag te zetten met persoonlijke ontwikkeling. Werkgevers kunnen overigens via ons opleidingsplan format verder bepalen hoe ze de ontwikkeling van medewerkers kunnen laten renderen.

Waaruit bestaat het persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld BOOST?

De letters BOOST staan ieder voor een stap uit het persoonlijk ontwikkelingsplan. Zo begin met je met het Bepalen van je ambitie. In het persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld vind je de ‘BOOST-Ambitie-Matrix'. Het invullen hiervan helpt je om ambities op langere en kortere termijn in kaart te brengen, en onderscheid te maken tussen ambities die een normale hoeveelheid en bovengemiddelde hoeveelheid inspanning vereisen.

Vervolgens ga je verder met het Objectiveren van één van de gedefinieerde ambities. Via ons persoonlijk ontwikkelingsplan formulier ga je na welke kennis hiervoor benodigd is en welke gedragsstijl, drijfveren en bijbehorende talenten je hiervoor kunt te ontwikkelen.

Ook helpen we jou hoe je het Ontwikkelen vervolgens vorm kan geven. We geven voorbeelden van diensten, hulpmiddelen, acties en overige manieren om de benodigde kennis te vergaren en/of talenten te ontwikkelen.

De volgende stap in het persoonlijk ontwikkelingsplan, is het Sturen. Hier ga je een planning opstellen rondom het ontwikkelen van bepaalde talenten of kennis.

Tot slot leggen we uit hoe je je voortgang kunt Testen, want hoe kun je nu objectief nagaan of je stappen hebt gemaakt in het realiseren van jouw ambitie? Dat kan al via vrij gemakkelijke en laagdrempelige acties. Download ons persoonlijk ontwikkelingsplan formulier en lees hoe!

Download nu jouw POP

Hulp nodig bij persoonlijk ontwikkelingsplan formulier BOOST?

We hopen dat we jou met het BOOST persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld kunnen helpen met het realiseren van jouw ambities. Onze ervaring is echter dat een persoonlijk ontwikkelingsplan op papier verdwijnt in een la of kast, waardoor deze kwijtraakt of vergeten wordt. Wij bieden de oplossing om een POP echt effectief te laten zijn, doordat we een persoonlijk ontwikkelingsplan voor studenten, werkzoekenden, werkenden én werkgevers in een volledig digitale omgeving aanbieden. Via MyTalentBoard krijgen jij, je werknemers of studenten, toegang tot een persoonlijke omgeving waarmee jullie een leven lang het maximale uit jezelf kunt halen. Gebruikers van MyTalentBoard zijn gelukkiger in hun werk en hun studie en presteren daardoor beter. Klanten als DHL, Beter Bed, Amac, Summa College en de Hogeschool van Amsterdam bevestigen dat!

Investeer in de toekomst van jouw mensen en organisatie. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Bel 040 - 202 9361 of mail ons voor een afspraak!  

persoonlijk ontwikkelingsplan formulier

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!