Pre-boarding & On-boarding programma voor nieuwe medewerkers

Zeker in tijden waarin de arbeidsmarkt krap is en het personeelsverloop bij veel bedrijven hoog ligt, wil je als werkgever vanaf moment 1 nieuwe medewerkers boeien en binden. Dat kan door middel van pre-boarden (vindt plaats nog voor de medewerker daadwerkelijk start), en via een uitgedacht onboarding programma. Bij MyTalentBoard bieden we je de mogelijkheid om dit programma digitaal in te richten, zodat pre- en onboardings materiaal hergebruikt kan worden en alle nieuwe medewerkers op eenzelfde, warme manier worden onthaald. Zorg voor binding vanaf moment 1, dankzij MyTalentBoard! Vraag hieronder een gratis demo aan om te ontdekken hoe onboarden via MyTalentBoard in zijn werk gaat.

Vraag een gratis demo aan

Wat is pre-boarden?

Pre-boarden omvat de tijd tussen het tekenen van het contract en de eerste werkdag. Afhankelijk van de opzegtermijn of de startdatum van de nieuwe medewerker, kan dit soms weken of maanden duren. Deze periode wordt met MyTalentBoard benut om de nieuwe medewerker alvast bekend te maken met de organisatie. Doel van pre-boarden is om de medewerker zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen, productief te krijgen en te binden. 

betekenis preboarden

Pre-boarden kan op vele manieren. Een nieuwe medewerker kan alvast een keer komen lunchen met de afdeling. Directe collega’s kunnen zich voorstellen door een filmpje op te nemen en in MyTalentBoard te plaatsen. Medewerkers kunnen zich in MyTalentBoard alvast oriënteren op de nieuwe werkplek met een digitale rondleiding door het bedrijf!

Onboarding programma maken

Na de pre-boardingsfase begint de on-boardingsfase. Die richt zich vooral op het inwerken van de nieuwe collega, het installeren op de nieuwe werkplek en het leren kennen van alle collega’s, systemen en locaties. Het inwerktraject kan zowel online als offline worden ingericht in MyTalentBoard. Vraag de gratis demo aan, of bekijk de toelichting hieronder voor meer informatie.

Vraag een gratis demo aan

onboarding programma voorbeeld

Onboarding programma voorbeeld

Vraag je je af hoe je als werkgever een onboardingsprogramma (deels) kunt realiseren in MyTalentBoard? Dit kan onder andere door instructievideo’s, informatiepakketten of complete trainingen te uploaden, en om nieuwe medewerkers te vragen dit materiaal op te nemen in hun onboarding programma in het platform. Als werkgever kun je eenvoudig monitoren hoever een medewerker is met zijn of haar inwerkprogramma. En daarmee begeleiden als het echt nodig is.

Doordat het onboarding materiaal ook online beschikbaar is, zijn nieuwe medewerkers niet afhankelijk van de tijd die anderen moeten vrijmaken om hen te onboarden. Uiteraard kan dit ook gecombineerd worden met face-to-face uitleg of bijeenkomsten. Zo wordt de onboarding zowel offline als online ondersteund (Blended Learning).

Met MyTalentBoard kan de medewerker meteen aan de slag met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dankzij de vragenlijst in MyTalentBoard zie je als werkgever direct wat de beste manier is om de nieuwe medewerker in te werken. Zo laat je meteen zien dat je een soepel onboarding programma in huis hebt dat is afgestemd op de leerstijl van de nieuwe medewerker. En dat persoonlijke ontwikkeling in de organisatie hoog in het vaandel staat.

programma onboarding voorbeeld

Wil je meer informatie over hoe je werknemers die onboard zijn, kunt blijven binden en boeien? Bekijk dan onze tips over talent management, of download ons handige opleidingsplan template om hier meteen mee aan de slag te gaan!

En bovenal: Laat het ons weten als je medewerkers wilt boeien met pre- en/of on-boarding!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!