Programma & Werkvormen 

De Masterclass Talentmanagement is een praktisch programma dat verzorgd wordt door drie ondernemers die hun sporen verdiend hebben in Talent Acquisition en Talent Development. Het programma bestaat uit 5 blokken:

Blok 1 - Hoe Talent Acquisition te koppelen aan Talent Development

We kennen talent acquisition doorgaans als een aparte afdeling binnen de organisatie. Talent development is meestal belegd bij de afdeling L&D (learning & development) of bij HRM. Waarom zijn deze twee afdelingen niet beter gesynchroniseerd?

Hoe maak je nu een ideaal programma om je new hires ook doorlopend te blijven volgen binnen je organisatie? Een programma waar de afdeling talent acquisitions ook primair als eerst kan kiezen uit talent binnen de huidige populatie van werknemers. 

Creëer de belangrijkste brug tussen talent acquisitions en talent development, en vind

 • Een beter recruitment perspectief voor externe werving
 • Een beter development perspectief voor intern talent
 • Reductie van ongewenst verloop

Blok 2 - De Hybride Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt gaat er de komende jaren radicaal anders uitzien. De economie is onzeker, maar de arbeidsmarkt is nauwkeurig te dicteren. We gaan naar de grootste krapte toe die de Nederlandse arbeidsmarkt ooit gezien heeft. 

Hoe anders te kijken naar arbeidsmarkt en online recruitment is de belangrijkste vraag die wordt besproken. Verder mag je richting verwachten op de vragen:

 • Wat gaat er gebeuren in de arbeidsmarkt tot 2026?
 • Waar zitten de grootste uitdagingen?
 • Anders kijken naar instroom
 • Waar zitten de kansen?

Blok 3 - Het Recruitment Fundament

Om succesvol te kunnen zijn in online recruitment moeten alle componenten kloppen. Waarom zou jouw schaarse doelgroep wel bij jou solliciteren, maar niet bij duizenden andere platformen? De basis om alle facetten goed in te richten noemen we Het Recruitment Fundament. We behandelen 7 onderdelen:

 1. Het wervingsplan
 2. De employer value proposition
 3. Het arbeidsmarkt communicatieplan
 4. Het bereiken van je doelgroep
 5. De optimale conversie
 6. Recruitment
 7. Het hiring management 

Zijn alle zeven facetten van Het Recruitment Fundament goed ingericht en op elkaar afgestemd? Dan draai jij zelf aan de knoppen van zowel de gewenste kwantitatieve als kwalitatieve instroom van nieuw talent.


Blok 4 - Het Talentmanagement Fundament

Om Talentmanagement te laten bijdragen aan bedrijfsresultaat, moeten alle ingrediënten aanwezig zijn. Wat maakt dat talent kiest voor jou als werkgever? En hoe beperk je het verloop van dat belangrijke kapitaal?

De basis om alles goed in te richten noemen we Het Talentmanagement Fundament. De volgende onderdelen komen daarbij aan de orde:

 • Het arbeidscontract als succesfactor
 • Wetenschappelijke kaders toepassen in de praktijk
 • Talentmanagement, werkvermogen en bedrijfsresultaat als verbindende factoren
 • Sturing geven aan talentmanagement 

Blok 5 - Hoe je Talent Laat Renderen

Draagvlak creëren voor talentmanagement is heel gemakkelijk. Door talentmanagement te vertalen naar de dagelijkse praktijk en aan te tonen wat de individuele opbrengsten zijn. Van hoog tot laag.

De masterclass doet een beroep op een aantal belangrijke vaardigheden zoals organisatie-sensitiviteit, overtuigingskracht, empathisch vermogen, creativiteit en resultaatgerichtheid. We helpen je deze te ontwikkelen door inzichten en instrumenten te geven om:

 • Een talentgedreven organisatie te creëren en te borgen 
 • Talentmanagement in te bedden in de HR-cyclus
 • Gesprekken te voeren gericht op talentmanagement
 • Talentmanagement in te zetten als concurrentievoordeel
 • Data te interpreteren voor het ontdekken, inzetten en ontwikkelen van talent 
 • Het rendement van talentmanagement aan te tonen
 • Talentmanagement gestructureerd te implementeren

We nemen je mee in onze praktijk waarin je succesvolle voorbeelden te zien krijgt van talentmanagement in grote én kleine organisaties.

 

Werkvormen

Je zult je geen moment vervelen. Vanaf het moment van inschrijven word je geïnspireerd door de vorm en inhoud van deze masterclass. 

Dat begint met de ontvangst van literatuur en een persoonlijke leeromgeving die de masterclass ondersteunt in een blended leertraject. Dat betekent dat je niet alleen klassikaal les krijgt maar ook voorbereidende micro-learnings en (groeps)opdrachten.

De masterclass bestaat uit drie niet aaneengesloten dagen. Je wordt door experts uitgenodigd en uitgedaagd om gebaande paden los te laten en talentmanagement praktisch vorm te geven en in te richten. 

Tijdens deze masterclass zet je stappen voor het ontwikkelen, toetsen en bijschaven van een eigen aanpak. Met deze masterclass bereid jij jezelf en je organisatie voor op een succesvolle toekomst. 

Wil je meer informatie over kosten en wat het je oplevert? Stuur ons jouw gegevens!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!