Leuk dat je er bent!

Je bent op onze website gekomen omdat je via een vriend of vriendin hebt gehoord dat onze studiekeuzeadviezen spot-on zijn. Welkom!

Moeite hebben met het kiezen van een studie is heel normaal. 70% van de scholieren die hun middelbare school afronden, zegt moeite te hebben met het maken van een studiekeuze. Met ruim 2.200 Hbo-opleidingen en 500 Mbo-opleidingen kunnen wij ons dat ook wel voorstellen. Het is nog vervelender als je eenmaal hebt gekozen en ermee stopt omdat de studie toch niet helemaal bij je past. 

Een paar weetjes…

Volgens cijfers van de onderwijsinspectie geeft 50% van de studenten - die stoppen met hun opleiding - aan dat dit het gevolg is van een verkeerde studiekeuze. De keuze om te stoppen is natuurlijk een enorme domper. Nog los van de gevolgen voor jouw zelfvertrouwen en motivatie kan het ook grote financiële consequenties hebben. De Nationale Denktank schat de kosten van verkeerde studiekeuzes voor de maatschappij op 7 miljard euro per jaar. 

MyTalentBoard biedt hulp

Wij hebben MyTalentBoard ontwikkeld om jou te helpen bij het maken van een keuze. MyTalentBoard is een talentenpaspoort dat jou inzicht geeft in drijfveren, persoonlijkheid, voorkeurstijlen en jouw aanleg voor meer dan 40 competenties.

 


MyTalentBoard wordt al ingezet bij verschillende onderwijsinstellingen waaronder het Summa College (zie hier het persbericht). Op de Hogeschool van Amsterdam gebruiken studenten én docenten MyTalentBoard voor het vak Personal Branding binnen de opleiding Commerciële Economie. Dit jaar zijn zij begonnen MyTalentBoard te combineren met een bootcamp tijdens de introductiedagen (bekijk het filmpje of lees hier waarom HvA gekozen heeft voor een TalentenPaspoort). 

 

MyTalentBoard ondersteunt niet alleen jouw studiekeuze maar bereid je ook voor op jouw verdere loopbaan. Je kunt het namelijk gebruiken als toegangsbewijs voor een leuke stage tijdens je studie en het vinden van een baan na je studie. Je mag MyTalentBoard bovendien een leven lang blijven gebruiken voor het optimaal inzetten en ontwikkelen van jouw talenten.

Online Advies

Als je jouw talentenpaspoort hebt aangemaakt en je bent klaar met de TalentCheck, dan krijg je een adviseur toegewezen. Dit is een vierde jaar student HRM die door MyTalentBoard is opgeleid en gecertificeerd voor het geven van advies. Wij zien in deze studenten een goede adviseur omdat zij gedurende vier jaar alles hebben geleerd over het ontwikkelen van mensen, het matchen van talent aan studie en loopbaan en het analyseren van data. 

En, niet onbelangrijk, zij zijn zelf student en kennen dus de praktische klappen van de zweep. Dat maakt dat zij jou en je ouder(s) of verzorger(s) kunnen helpen bij het geven van richting aan een studiekeuze. MyTalentBoard ondersteunt jou en de adviseur bij het krijgen van inzicht in aanwezige en soms verborgen talenten. 

Studiekeuzeadvies in 5 stappen!

Wil jij aan de slag met een studiekeuzeadvies? Volg dan onderstaande stappen: 

  1. Maak een eigen TalentenPaspoort aan: klik op de rode button!
  2. Vul de persoonlijke gegevens in die jij kwijt wilt
  3. Ga naar assessment en kies voor de ‘StudieKeuzeCheck’
  4. Betaal via Mollie en start direct met het assessment
  5. Ben je klaar? Een studiekeuzeadviseur neemt contact met je op voor een afspraak

Wij wensen jou veel studie-geluk!

Maak hier jouw TalentenPaspoort!