TalentCheck

Stel je voor dat…

We kennen het allemaal. Assessments met een tijdsduur van een uur of zelfs langer. Assessments met ellenlange teksten en saaie vormgeving. Waar je 360 keer moet klikken met je muis. Waarvan je het rapport drie keer moet lezen voordat je de uitslag begrijpt. Stel je voor dat er een assessment is dat afrekent met dit soort negatieve ervaringen. Dat er een assessment is dat je op meerdere momenten kunt maken voor dezelfde prijs. Als het ertoe doet. Een leven lang!

Het kan ook anders!

De TalentCheck rekent af met al die ervaringen en gaat veel verder dan zichtbaar gedrag en cognitief denken. De meting maakt gebruik van woorden en uitvoerig geteste beelden. Juist deze combinatie van woorden en beelden maakt het uniek. Het houdt je een spiegel voor en laat je ontdekken wie je écht bent en hoe dat jouw dagelijks leven beperkt, bekrachtigt en bepaalt. 

De TalentCheck combineert tekst met beelden. Op beelden reageren we namelijk impulsiever, zonder na te denken, terwijl teksten slechts op cognitief niveau binnenkomen. Beelden (afbeeldingen) gaan voorbij je cognitie, je hoofd, en daarmee ontdekken we datgene dat voorbij je hoofd gaat, dat wat echt bij je past. Daarmee is de TalentCheck niet langer te vergelijken met al die andere cognitieve tests omdat die alleen vragen hebben en dus alleen je hoofd testen. 

Wat meet de TalentCheck?

De TalentCheck geeft inzicht in:

  • Persoonlijke drijfveren, talenten en potentieel (leerpotentieel en werkpotentieel) 
  • Bewuste maar ook onbewuste drijfveren
  • Werkelijke talenten en niet aangeleerde talenten. 

Dit is van grote waarde omdat aangeleerde talenten (negatief) vervormen onder druk en werkelijke talenten in deze situaties overeind blijven. Het helpt organisaties en medewerkers om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen om meer vanuit talent te werken en te leven. Wat positief uitwerkt op werkplezier, energiebehoud en vitaliteit. 

Hoe werkt het?

De kandidaat of medewerker krijgt per mail een uitnodiging om de TalentCheck te maken. In het dashboard nodig je met een druk op de knop tussen de 1 en 100.0000 medewerkers in één keer uit. Gemiddeld kost het 15 minuten om de TalentCheck in te vullen. Nadat de TalentCheck is ingevuld krijg je direct de uitslag te zien in MyTalentBoard. Net als de persoonlijke en eenvoudige rapportage met jouw uitslagen of die van jouw team. 

Na de TalentCheck.

De meest gestelde vraag na het maken van een assessment: ‘Hoe nu verder?’. Daar geeft MyTalentBoard direct antwoord op. MyTalentBoard vertaalt de uitslag van de TalentCheck direct naar potentieel in de bestaande rol of functie. Je ziet relevante maar vooral zinvolle ontwikkelmogelijkheden binnen die rol of functie. Met MyTalentBoard toets je of mensen in jouw omgeving jouw talenten ook zien en samen met collega’s kun je aan de slag met individuele- of teamontwikkeling.

Wat onderscheidt de TalentCheck van de rest?

Naast bovengenoemde voordelen zijn er nog een aantal punten waarin de TalentCheck zich onderscheidt van de rest.

  • Customized. De TalentCheck kan volledig worden afgestemd op jouw organisatie: look & feel, eigen normgroepen, een snelle vlootschouw, grote of kleine wervingscampagnes (ook volledig op maat) en nog veel meer.
  • Integrated. Koppelen met e-HRM, LMS, LXP, ATS, online leerplatform of andere systemen? De TalentCheck is volledig te integreren zodat je geen enkele euro verspilt aan dure content of applicaties.
  • Payable. Onderzoek wijst uit dat organisaties geen assessments inzetten vanwege de hoge kosten. De TalentCheck is niet alleen betaalbaar maar kan op meerdere momenten opnieuw worden ingezet en blijft een leven lang toegankelijk.
  • Skilled4Life. De TalentCheck is volledig geïntegreerd in MyTalentBoard, het meest complete SkillsPaspoort in Europa!

Uiteraard mogen de voordelen van de TalentCheck geen afbreuk doen aan de kwaliteit van een assessment. Wil je daar meer over weten? Of wil je weten wat de tarieven zijn?

Laat het ons weten en stuur ons een bericht.

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!