Verzuim Verlagen

Voorkomen is beter dan genezen. Een oud spreekwoord dat ook zeker op ziekteverzuim van toepassing is. Een verzuimende medewerker kost je al gauw € 250,- per dag en dit kan nog veel verder oplopen. Verzuim van medewerkers kan jou als werkgever veel geld kosten. Daarom is het goed om na te denken over hoe je verzuim binnen je bedrijf kunt voorkomen.

De Top 3 Verzuimoorzaken

Verzuim kent doorgaans drie oorzaken:

  • Psychisch: ruim een derde van langdurig verzuim wordt binnen het MKB veroorzaakt door psychische klachten. Dit aantal stijgt al jaren en medewerkers verzuimen ook steeds langer. In 2020 duurde het gemiddeld 8 maanden voordat een medewerker weer aan de slag ging. Dat kost je als bedrijf al gauw € 45.000,-. 
  • Fysiek: dit zijn klachten aan bewegingsapparaat, zoals rug, polsen en knieën. Deze vorm van verzuim heeft vooral te maken met werkomstandigheden en werkmiddelen.
  • Leefstijl: sommige mensen hebben moeite met ‘gezond leven’. Dat uit zich door overgewicht, roken, verslaving en/of weinig beweging. De gevolgen kunnen zijn hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, suikerziekten en kanker. De Corona-maatregelen zorgen ervoor dat het moeilijker is voor mensen een gezonde leefstijl te leven. 

Hoge Vitaliteit leidt tot meer Winst

Meerdere onderzoeken tonen aan dat medewerkers productiever zijn, meer werkplezier ervaren en tevredener zijn bij organisaties die zichtbaar investeren in vitaliteit. Investeren in vitaliteit resulteert in een vitale organisatie met daarmee winst op meerdere terreinen.

MyTalentBoard - in combinatie met de inzet van onze vitaliteitspartner - helpt individuen, teams en organisaties om effectief, persoonlijk en met resultaat te werken aan het versterken, vergroten en behouden van hun energie, werkplezier en loopbaanmogelijkheden. 

Hoe we dat doen lichten we graag toe tijdens een vrijblijvend gesprek.

Stuur ons je gegevens en we nemen direct contact met je op!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!