Vinden van Medewerkers
Intern of Extern?

De arbeidsmarkt staat op z’n kop. Er zijn momenteel 133 vacatures terwijl daartegenover maar 100 werkzoekenden staan. Dat betekent dat het erg lastig is om mensen te vinden. Maar is dat ook zo? Of moeten werkgevers anders gaan recruiten? 

Focus op externe recruitment

De meeste bedrijven richten zich op externe kandidaten. Externe recruitment is omslachtig, tijdrovend en duur. Daarnaast is het een groot risico de voorkeur te geven aan externe kandidaten terwijl een bestaande medewerker de ambitie en (verborgen) talenten heeft om de vacature in te vullen. Gevolg: vertrek van een loyale medewerker die zijn volgende stap ergens anders zoekt! Daarnaast zien we dat veel starters gedurende de eerste maanden weer verdwijnen door slechte pre- en on-boarding. 

Waarom intern kandidaten werven?

Van interne kandidaten weet je als werkgever exact wat je kunt verwachten. Je hebt inzicht in de talenten, hoe hij of zij deze de afgelopen periode ontwikkeld heeft en welke drijfveren aanwezig zijn die hem of haar motiveren. Je hebt ook inzicht in de ambities van al je medewerkers.

Interne kandidaten zijn verder van onschatbare waarde omdat ze:

  • Gewend zijn met de processen en procedures
  • Beschikken over alle benodigde IT-inloggegevens
  • Bekend zijn met de bedrijfscultuur
  • Kennis hebben van alle producten en/of diensten

Uit een onderzoek van Jobvite blijkt bovendien dat interne kandidaten veel hoger op effectiviteit scoren dan extern aangenomen kandidaten.

Met MyTalentBoard
Intern Vinden!

Met MyTalentBoard ga je altijd voor een 100% match door bij het begin te onderzoeken of de kandidaat de juiste motivatie en competenties heeft. Je ziet direct wat de medewerker nog nodig heeft om te groeien in zijn of haar nieuwe rol. Medewerkers hebben tijd nodig om in hun nieuwe rol in het bedrijf te groeien. Vaak haken ze het eerste jaar al af vanwege allerlei redenen.

Met MyTalentBoard geef je alle medewerkers een kans om ambities te realiseren. Je geeft ze regie over hun eigen ontwikkeling. Op deze manier blijven ze gefocust en krijgen ze met de juiste begeleiding waardevolle vaardigheden en skills mee. MyTalentBoard ondersteunt leidinggevenden bij die begeleiding. 

Met MyTalentBoard vind je niet alleen de juiste medewerker voor de juiste plek. Je boeit en (ver)bindt ze waardoor kennis, kunde en gedrag behouden blijft voor de organisatie.

Meer weten over ons platform?
Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!