Vinden van Medewerkers
Interne en externe recruitment

De arbeidsmarkt staat op z’n kop. Er zijn momenteel 126 vacatures terwijl daartegenover maar 100 werkzoekenden staan. Dat betekent dat het erg lastig is om mensen te vinden. Maar is dat ook zo? Of moeten werkgevers anders gaan recruiten? 

Focus op externe recruitment

De meeste bedrijven richten zich op externe kandidaten. Externe recruitment kan nogal omslachtig, tijdrovend en daardoor duur zijn. Aan de andere kant kan het aantrekken van nieuwe kandidaten ook voordelen hebben.

Het is zelfs gebruikelijk dat bedrijven ‘jacht maken’ op de beste medewerkers van hun concurrenten om zo inspiratie en praktische kennis te krijgen die tot zakelijk succes leiden.

Werven van externe kandidaten betekent wel dat het meer tijd en geld kost om een nieuwe medewerker in te werken, wat ook een bepaald bedrijfsrisico met zich meebrengt. 

Meeste starters zijn binnen een jaar weer weg!

Een risico dat onderschat wordt is de voorkeur geven aan een externe kandidaat terwijl een bestaande medewerker de ambitie en (verborgen) talenten heeft om de vacature in te vullen. Gevolg: vertrek van een loyale medewerker die zijn volgende stap ergens anders zoekt! Daarnaast zien we dat veel starters gedurende het eerste jaar weer verdwijnen. 

Waarom intern kandidaten werven?

Van interne kandidaten weet je als werkgever exact wat je mag verwachten. Je hebt inzicht in de talenten, hoe hij of zij deze de afgelopen periode ontwikkeld heeft en welke drijfveren aanwezig zijn die hem of haar motiveren. Je hebt ook inzicht in de ambities van al je medewerkers.

Interne kandidaten zijn verder van onschatbare waarde omdat ze:

  • Gewend zijn met de processen en procedures
  • Beschikken over alle benodigde IT-inloggegevens
  • Bekend zijn met de bedrijfscultuur
  • Kennis hebben van alle producten en/of diensten

Uit een onderzoek van Jobvite blijkt bovendien dat interne kandidaten veel hoger op effectiviteit scoren dan extern aangenomen kandidaten.

Met MyTalentBoard
Vinden én (ver)binden!

Met MyTalentBoard ga je altijd voor een 100% match door bij het begin te onderzoeken of de kandidaat de juiste drijfveren en talenten heeft. Je ziet direct wat de medewerker nog nodig heeft om te groeien in zijn of haar nieuwe rol. Medewerkers hebben tijd nodig om in hun nieuwe rol in het bedrijf te groeien. Vaak haken ze het eerste jaar al af vanwege allerlei redenen.

Met MyTalentBoard geef je alle medewerkers een kans om ambities te realiseren. Je geeft ze regie over hun eigen ontwikkeling. Op deze manier blijven ze gefocust en krijgen ze met de juiste begeleiding waardevolle vaardigheden en skills mee. MyTalentBoard ondersteunt leidinggevenden bij die begeleiding. 

Met MyTalentBoard vind je niet alleen de juiste medewerker voor de juiste plek. Je boeit en (ver)bindt ze waardoor kennis, kunde en gedrag behouden blijft voor de organisatie.

Meer weten over ons platform?
Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op!

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!